2022 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ne zaman?

Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nde play-off oynamaya hak kazandı. İsmail Kartal yönetiminde yakaladığı çıkışla ligi 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan katılacak. Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme maçları ne zaman oynanacak? Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme kuraları ne zaman çekilecek?

ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük turnuvası kabul edilen Şampiyonlar Ligi’nde, Fenerbahçe’nin de mücadele edeceği 2. ön eleme turu kura çekimi 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. İlk maçlar 19-20 Temmuz, ikinci maçlar ise 26-27 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor’un play-off turundaki rakibi ise 1 Ağustos’ta belli olacak. İlk play-off maçları 16-17 Ağustos, rövanşlar ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE HANGİ TAKIMLAR OLACAK?

Avrupa’da liglerin sona ermesiyle birlikte Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak takımlar da belli oldu. Real Madrid, E.Frankfurt, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, Napoli, Milan, Inter, Juventus, Bayern Münih, Dortmund, Leverkusen, Leipzig, Paris Saint Germain, Marsilya, Porto, Sporting Lizbon, Ajax, Club Brugge, Salzburg, Celtic, Shakhtar Donetsk gibi devler Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazandı.

Güncel Yazılar

Popüler Yazılar