2022 yolunda ilk rakip Hollanda

A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nin ilk maçında perdeyi Hollanda ile açıyor. Bu akşam saat 20:00’de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maç TRT 1’den ekranlara gelecek.

Maç öncesinde konuk ekip Hollanda’da özellikle stoper rotasyonundaki as oyuncular olan Virgil van Djik ile Stefan de Vrij’in yokluğunun yanı sıra Lille formasıyla başarılı bir sezon geçiren Sven Botman’ın U21 takımıyla Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alması da Hollanda’nın burada güvenilir opsiyonlarını sınırlamış halde. Hücum konusunda savunma hattı kadar sıkıntılı bir durumda olmayan Hollanda’da başta Memphis Depay olmak üzere Donyell Malen ve Steven Berghuis gibi silahlar başarılı bir sezon geçiriyorlar.

Milli takımımızda ise Hollanda’nın aksine forvet rotasyonunda görev yapan as oyuncuların form durumu oldukça sıkıntılı. Burak Yılmaz, 2 aylık bir sakatlık sürecinin ardından geçtiğimiz hafta içi PSG ile oynanan kupa maçında sahalara dönmüştü. Cenk Tosun ise ara transfer döneminde kiralık olarak geldiği Beşiktaş’ta sadece Gençlerbirliği maçında oyuna sonradan girerek forma giyme şansı buldu.

Bugüne kadar 12 maçta Hollanda ile karşı karşıya gelen milli takım rakibini 3 kez yenerken 5 kez mağlup oldu. Milli takımımız en son 6 Eylül 2015’te Euro 2016 Avrupa elemelerinde karşılaştığı Hollanda’yı Konya’da 3-0’lık galibiyetle geçmişti.

Bu karşılaşmaya bahis yapmak için TIKLAYIN

Güncel Yazılar

Popüler Yazılar